Renovera och inreda badrummet

Att renovera hemma har blivit till något som liknar ett folknöje. Dels är det roligt att anpassa hemmet efter egen smak, dels höjer det ofta värdet på fastigheten. Möjligheten till ROT-avdrag har också gjort sitt till för att öka intresset. Ett av de rum som man gärna gör om är badrummet.

inreda badrummet

Det är viktigt att man tänker igenom sitt projekt grundligt innan man påbörjar arbetsfasen. Detta är särskilt viktigt vid renovering av badrum då det är svårt att göra ändringar efteråt.  Det är även bra att veta hur man vill ha det innan man tar in sina offerter. Börja med att rita upp hur du vill att badrummet ska se ut när det är färdigt. Placera in handfat, toalett, badkar, dusch och eventuell tvättmaskin på din skiss. Med denna som underlag blir det mycket enklare att få en korrekt beräknad offert.  Det bidrar även till att underlätta hantverkarnas jobb.

Om entreprenören ger dig rådet att ändra på något av tekniska eller andra skäl är det centralt att du uppdaterar ritningen med ändringarna innan arbetet påbörjas. Det får inte finnas några frågetecken kring hur badrummet ska se ut. Om något ska ändras i ett senare skede betyder det alltid mycket extraarbete med rejält ökade kostnader som resultat.

Renovering av badrum tillhör de större projekten man ge sig på i sitt hem. Därför bör du ta god tid på dig vid ditt val av material och färger. Välj sådant som du kommer att trivas med och som håller länge. Då badrummet är ett våtutrymme är det viktigt att välja material som särskilt effektivt skyddar mot fuktskador. Sådana skador är nämligen dyra att åtgärda.

Det är nästan alltid klokt att välja material av lite högre kvalitet även om det kostar mer. Riktigt billig inredning leder lätt till merkostnader i och med att materialet slits fortare. Det gäller allt från badrumshyllor och skåp till duschdraperier. Därför bör du alltid välja märkesvaror från namnkunniga tillverkare.

Det finns många fördelar med att anlita en hantverkare och våtrumsexpert. Det främsta argumentet är att man undviker att göra fel, vilket är extra viktigt i en fuktig miljö som ett badrum. Utan korrekta fuktspärrar riskerar man att huset långsamt möglar vilket kan orsaka stora och dyra framtida renoveringsbehov. En annan fördel är att du själv slipper hyra container för att frakta bort det gamla badrummets kakel, klinker och inredning. Bortforslandet av rivningsmaterial ombesörjs normalt av firman du anlitar.

Saker du kan göra själv

Inte alla badrumsprojekt kräver att du anlitar en hantverkare eller våtrumsexpert. Om du i grunden är nöjd med ditt befintliga badrum men vill höja känslan ett snäpp finns det enkla knep att ta till. Ett sådant knep är fönsterfilm. Det finns både praktiska och dekorativa fördelar med just fönsterfilm. Frostad film ger ett bra insynsskydd, antingen på fönster eller duschvägg av glas. Med en dekorativ fönsterfilm kan du skapa snygga motiv och mönster på din duschvägg.

Badrumsrenovering för husägare

Renovera badrummet för husägare som vill förbättra sina hem och göra en positiv förändring i sitt dagliga liv. Det kan vara ett av de viktigaste rummen i hemmet, och det är förvånande hur enkelt det kan vara att lägga till ett nytt badrum i designplanen. Det viktigaste att tänka på är vilken stil som fungerar bäst för utrymmet och husägaren. Här är några renoveringsidéer.

Renovera badrummet för husägare som vill ändra sitt hems design och lägga till ett nytt badrum till designen. Att lägga till ett uppdaterat badrumsutrymme, till exempel med en ny fåfänga eller dusch, och uppdatera armaturer kan ge mervärde till ett hem. Om husägare är mycket uppmärksamma på detaljerna i sina badrum och har uppdaterat sina planritningar, kan en badrumsrenovering kanske uppdatera inredningen och lägga till ett fräscht modernt utseende i ett rum. Husägare kan också välja ett helt nytt handfat och kran, samt lägga till nya toaletter, skåp, toaletter och badkar. Att uppdatera badrumslayouten med avancerade armaturer kan också göra det mer effektivt att använda utrymme, samt göra badrummet mer värdefullt för husägaren.

Renovera badrummet för husägare som behöver göra omfattande skadekontroll. Om det finns betydande vattenskador i området, såsom igensatta rör, en skadad vattenledning eller översvämmade badkar, kan det vara nödvändigt att helt byta ut dessa armaturer. En blockerad avloppsledning kan vara den skyldige, och detta kräver att en VVS-professionell arbetar med husägaren. Vid översvämningsskador är det absolut nödvändigt att få en professionell översvämningsrensning gjord av någon som hanterar dessa frågor regelbundet. En professionell kan ta bort ackumulerat stående vatten, rensa avlopp och fixa alla andra VVS-problem som en husägare kan stöta på.

Ombyggnad av badrummet för husägare som inte är involverade i några större renoveringar kan också resultera i en enorm förbättring av effektivitet och komfort. Till exempel kan ett badrum som inte har tvättmaskin och torktumlare eller avancerade kakel- och badrumsbänkskivor dra nytta av utbyte. Att byta ut badkar och duschar mot modeller med högre effektivitetskontroller och använda duschmunstycken med lågt flöde eller andra lågflödesalternativ kan kraftigt minska vattenavfallet och öka bad- och tvätttiden. Badkar kan också göras mer hållbara och läckagesäkra för att förhindra läckor, och kakel kan ersättas med mer resistent, fläckbeständig och värmebeständig kakel.

Renovera badrummet för miljoner husägare som behöver en uppgradering till sitt åldrande hem. Det finns flera renoveringsprojekt som kan införlivas i den övergripande designen som kommer att öka funktionaliteten och värdet. Badrumsrenoveringsprojekt som golv, bänkskivor, skåp, duschar, golv, kakel och badkar kan anpassas för att passa alla husägares behov.

Renovera badrummet för dig som vill tillföra värde till deras hem. Dessa hemförbättringsprojekt är ofta kostnadseffektiva för husägare, och de tar inte mycket tid. Badrumsrenoveringsprojekt görs ofta av ett litet lokalt företag för att spara pengar på omkostnader. De flesta företag har onlinekataloger som visar fotografier av slutförda jobb, tillsammans med priser. Hemförbättringstidskrifter erbjuder många artiklar om badrumsrenoveringsprojekt och visar många modeller och idéer för att uppgradera hemmet.