Tips & råd när du ska lägga nytt golv

Det kan vara en väldigt spännande process att lägga ett nytt golv, oavsett vilket rum det handlar om. Eftersom att golvet är en så pass viktig komponent när det gäller ett rum och verkligen kan sätta stämningen för att helt rum så kan det helt klart vara värt att tänka på att lägga ett nytt golv.

När det är bra att lägga nytt golv

Det finns ett par tillfällen då det är optimalt att lägga ett nytt golv. Den allra vanligaste anledningen till att någon bestämmer sig för att ta tag i detta är dock givetvis när det gamla golvet inte riktigt hänger med i svängarna längre. Om det handlar om ett trägolv så kanske det har börjat ruttna eller har blivit allt för utslitet på grund av att man inte riktigt har tagit hand om det. Men om det till exempel gäller plastmattor och liknande så kan det vara en bra idé att lägga nytt golv endast för att få rummet att se bättre ut.

Tips för golv

När det gäller just golv så är det vanligt att helt enkelt välja trä och sedan strunta i vidare detaljer. Men då golvet utgör en så pass stor del av ytan i ditt hem så är det helt klart värt det att tänka igenom ditt val av golv noga. På senare tid så har det till exempel blivit väldigt modernt med mörka golv och ljusa väggar, det är dock även väldigt stilrent att ha ljusa golv med lite mörkare väggar då man får en bra kontrast i rummet.

Det är dock sällan en bra idé att till exempel använda sig av mörkt trä till golvet om man planerar att ha mörka väggar då detta kan leda till att rummet i fråga får en väldigt ”tung stämning” om man inte är försiktig. I slutändan så är det dock en smaksak så se till att golvet passar dig och ditt hem i första hand.