Golvslipning

Golvslipning är när det översta lagret av trägolv tas bort helt – detta förfinar och förbättrar hur det ser ut genom att bli av med fläckar, märken och eventuella bucklor som har samlats över tiden. Du kan också ha tagit bort en hel matta för att få ett autentiskt antikt utseende. Det finns många metoder tillgängliga för golvslipning; Det finns dock några viktiga saker du bör veta innan du börjar. För att undvika skador på ditt trägolv är det bäst att använda rätt utrustning för jobbet, samt att veta hur mycket du ska slipa, hur ofta och hur länge. Här är några riktlinjer som hjälper dig:

Trägolv kan hålla i årtionden och kan, beroende på vilken typ du har, också ge bra återförsäljningsvärde. Men om du har funderat på att efterbehandla dina trägolv är ett enkelt och billigt sätt att börja med att slipa ner dem. Slipning av dessa golvtyper gör det lättare att finpapperera dem när du så småningom väljer att göra det. En bra tumregel är att slipa dina plankor minst fyra hundradels tum lägre än golvets faktiska kvalitet.

När du har slipat golven, om du vill applicera en ytfinish på dem, måste du gå över dem igen med ett fint sandpapper för att bli av med överflödigt lim eller smuts. Om du inte är bekväm med att göra det själv kan du hitta golvfinisher av god kvalitet som gör jobbet åt dig. Du bör sedan ge dina golv cirka 24 timmar att torka. När de är torra kan du applicera ett mycket lätt lager av ytfinishen. Nu är allt du behöver göra att polera dina golv. Buffning är viktigt eftersom det gör att smuts eller damm kan lyftas från ytan.

När du är klar med att polera är det viktigt att du låter ytan torka helt innan du använder den. Om du börjar märka en lukt bör du vänta tills den har torkat för att säkerställa att det inte finns någon risk för att en fläck bildas. Du bör alltid fråga om en finish fungerar på en annan typ av yta eller inte. Om du inte frågar kommer du aldrig att veta om en annan finish kommer att fungera.

I många fall är människor helt enkelt omedvetna om undergolvförhållandena. Det finns många anledningar till varför det kan ta bort och få ditt rum att lukta. Du bör se till att du rensar upp spill eller fläckar innan de kommer för långt för att få potentiellt allvarliga hälsoeffekter. Det bästa sättet att göra detta är att använda en kommersiell fläck- och fuktborttagare. Detta återställer undergolvet till dess ursprungliga skick utan att behöva byta ut det. Golvslipning och reparationskostnader för kakelgolv kan minskas när du väljer att använda ett professionellt företags tjänster.

Det är viktigt att välja utrustning av god kvalitet när du gör ett våt- eller vattenskadearbete. Det är också nödvändigt att anställa kvalificerade personer som vet vad de gör. Professionella företag kommer också att kunna ge råd om hur du löser eventuella problem som du har med dina golv. Om du inte har tid att göra det själv är det en bra idé att låta en professionell göra jobbet.