Hemlarm

Då villainbrott ökar allt mer är det aldrig fel att installera ett hemlarm i sin bostad för att minska risken för inbrottstjuvar. Hemlarmsbranschen hävdar att icke larmade bostäder löper en större risk att råka ut för inbrott än larmade bostäder. Hos Låskompaniet kan du köpa hemlarm från tillverkaren Yale.

Varför är hemlarm nödvändigt?

Inbrottslarmets syfte är att avskräcka inbrottstjuvar. Det som dock är viktigt att komma ihåg är att själva larmet inte hindrar någon från att komma in i huset utan är det vad man vill undvika så bör man förbättra låsen på sina dörrar samt fönster istället. Däremot finns det flera andra användbara funktioner som är kopplade till dagens inbrottslarm, så som ett varningssystem för brand samt vattenläckor kan exempelvis vara väldigt användbart för de stunder man inte är hemma eller om det rör sig om sitt sommarhus som man inte besöker allt för ofta. Vill man ha dessa moderniteter kopplade till sitt hemlarm får man räkna med att det kostar. Man får nog räkna med att lägga några tusen kronor i en installationsavgift för ett fullserviceskydd med en uppkopplad larmcentral och sedan ett par hundra kronor i månaden. Även om kostnaden på sikt kan bli rätt hög finns det flera fördelar med att köpa ett hemlarm från de större etablerade företagen. Väljer man däremot friköpta hemlarm som installeras av kunden själv kan man komma ner i pris men det kräver en hel del av själva kunden för att larminstallationen ska bli så lyckad och säker som möjligt.

Olika typer av alternativ

Inbrottslarm som är billigt friköpta utan någon månadskostnad kan ofta se ut som en mycket bra affär men i de flesta står kunden sedan där med ett dåligt skydd samt ett inbrottslarm som endast ställer till mer skada än verkan. Viktigt att känna till är att man inte ska lita på dörrförsäljare som säljer larm på rädsla och ska därför aldrig skriva på något direkt innan man gör en jämförelse mellan olika larm samt larmbolag för att få bästa skydd för sin bostad som möjligt.