Anlita hantverkare

hantverkareAtt hitta rätt hantverkare till sitt projekt kan kännas som en riktig djungel att bege sig in i. Det finns ofta måna båda små och stora firmor som konkurerar med varandra. Även ute på landet finns det ofta många olika firmor att välja mellan. En stor fördel med att anlita en byggfirma är att man slipper köpa eller hyra alla de verktyg som behövs. När man köpt sin cirkelsåg, slagborrmaskin och spikpistol börjar man förstå att kostnaderna för verktyg snabbt far iväg. Det kan man göra allra först när man har tagit kontakt med en hantverkare är att fråga efter referenser. En princip man kan följa för att undvika att som kund bli lurad är att man aldrig ska betala någonting i förskott. Ett annat tips är att aldrig betala för någonting som inte är fackmannamässigt utfört.

För att hitta en hantverkare att kontakta till och börja med kan man som ett exempel läsa och leta blad de Gula sidorna i telefonkatalogen. Man kan också fråga vänner och bekanta om de har anlitat någon hantverkare de tyckte var extra bra. Det finns också möjlighet att hitta hantverkare i sitt närområde via internet. Ett annat populärt sätt att hitta bra hantverkare är att googla efter de tjänster du är i behov av.

När man har hittat några lämpliga hantverkare som man är intresserad av kan man också välja att ta in anbud från de aktuella företagen. Man kan också fråga om man kan få komma hem till någon av referenspersonerna för att få se hur det utförda arbetet ser ut. Genom att hälsa på kan man dels passa på att fråga vad personen tyckte om hantverkaren och arbetet som utfördes och man kan också få sig en egen bild över kvalitén på det klara arbetet.

När man som privatperson anlitar en entreprenör eller en hantverkare för att få ett arbete genomfört har man faktiskt ett lagstadgat konsumentskydd genom konsumentjänstlagen. Av den anledningen är det också bäst att göra ett skriftligt avtal med hantverkaren som innefattar kostnad, tid och övrig relevant information. Ett avtal är det allra bästa för att undvika missförstånd.